Paardenboerderij Meulegoorn ligt bij het Drentse dorpje Wapse, in een knus coulisselandschap midden tussen drie grote natuurgebieden. Je overnacht hier in een zeer ruim vakantie-appartement in de voormalige koestal van de boerderij. Vanaf je terras heb je uitzicht op de weiden en het bos. Vlak bij je appartement zijn de stallen en de paardenweiden. En: er zijn geen andere gasten in de boerderij dan jij en je gezelschap! Je gastvrouw en gastheer Elsa en Michaël (een ervaren, Nederlands gediplomeerd hoefsmid), wonen in het voorhuis van de boerderij.

Je paard of pony zal het aan niets ontbreken en samen kunnen jullie heerlijk de prachtige omgeving verkennen. Er zijn tal van ruiterpaden en menpaden in de natuurgebieden en openbare zandpaden waar je mag rijden. Het is overigens ook mogelijk om een training te doen. Elsa geeft haar lessen op basis van Centered Riding, de Alexander Techniek en op het verantwoord trainen van je paard door middel van grondwerk.

5-persoons Appartement:

Je appartement bestaat uit een grote woonkamer annex volledig uitgeruste keuken en een slaapkamer bestaande uit anderhalve verdieping. Bij de slaapkamer is de badkamer met wastafel,douche en toilet. Door het dikke rieten dak op de boerderij is het hier altijd verrassend koel. De bedden zijn voor je opgedekt, je krijgt badhanddoeken, handdoekjes, keukendoeken e.d.,toiletpapier, handenzeep, afwasmiddel. Eindschoonmaak is inbegrepen, evenals energiekosten. Er is gratis Wifi.

Ontbijt:

Ontbijt is optioneel.Kies je voor een ontbijt, dan wordt dit naar wens in je huiskamer of buiten op het terras geserveerd. Je kunt ook zelf voor ontbijt zorgen.

In overleg is het mogelijk om huisdieren mee te brengen. Voor honden wordt een bedrag van 5 euro per hond per dag gerekend met een minimum van 25 euro. De hond mag niet alleen in het appartement worden achtergelaten.

De omgeving:

Paardenboerderij Meulegoorn ligt in een agrarisch gebied dat grenst aan diverse natuurgebieden,waarvan twee Nationale Parken. In alle gebieden zijn ruiterpaden! Het Drents-Friese Wold, het Ooster- Wester- en Holtingerzand met de Havelterberg, en het Dwingelderveld. De gezellig dorpen Diever en Dwingeloo zijn op korte afstand. Ook is op slechts 250 meter afstand een prima restaurant. Je hoeft dus niet in de auto te stappen om uit eten te gaan. Behalve paardrijden kun je in de natuurgebieden ook heerlijk wandelen en fietsen, of een ATB route rijden.

Tip: wil je even de stad in dan kan dat in Steenwijk, een knus stadje op 15 autominuten.

Stalling:

Je kunt kiezen tussen alleen weidegang, of een box en weidegang. Uitstekend ruwvoer, dat de eigenaren zelf oogsten van hun eigen weiland, is inbegrepen. Een paddock in plaats van weide is ook mogelijk. Kies je voor een stalbox, dan wordt het uitmesten voor je gedaan en de eerste en laatste voerbeurt ook. Bij alleen weidegang doe je het (bij)voeren zelf. De stallen worden op gestrooid met vlaslemen, maar ander strooisel is mogelijk als je dit ruim van tevoren aangeeft. Er is een afsluitbare zadelkamer, een spuitplaats en ook mogelijkheid om de paarden buiten af te spoelen.

Er is een omheinde rijbak van 20x40 meter en een loswerkbak van 15 meter doorsnede. Verder is er een enorm erf waarop je goed uit de voeten kunt met je trailer en waar je ook gemakkelijk kunt parkeren.

Lesmogelijkheden: Centered Riding les, les in basis Recht Richten, en Horsemanship. Ook is coachingmet paarden mogelijk.

Extra kosten worden berekend voor overnachting in een stalbox, ander strooisel dan vlas, gebruik van het solarium. Krachtvoer mag je zelf meebrengen; indien gewenst kun je hier basisbrok kopen.

Ruiter-/menroutes:

Rijden kun je in het Drents-Friese Wold en in het Ooster- en Westerzand en de Havelterberg.Maar ook op de vele zandpaden om de boerderij, die allemaal voor ruiters toegankelijk zijn. In het Drents- Friese Wold zijn vier flinke ruiterroutes uitgezet die zijn gemarkeerd met gekleurde bordjes.

Voor wie maar een paar uur wil rijden hebben de eigenaren zelf kortere routes gemaakt, maar ook twee dagtochten: 1 naar de hunebedden van de Havelterberg en 1 naar een restaurant ineen ander deel van het Drents-Friese Wold, waar je kunt lunchen en waar je paard dan in een paddock mag staan. Kaartmateriaal en routebeschrijvingen zijn gratis.

Paardenboerderij Meulegoorn

Adres:Ten Darperweg 59, 7983 KS Wapse
Telefoon:-
Mobiel:06 - 23 019 943
Website:http://www.meulegoorn.nl
E-mail:info@meulegoorn.nl
Stalling
Extra faciliteiten stalling overnachting in stal, overnachting in weide, er wordt uitgemest, er wordt gevoerd, weidegang mogelijk, paddock aanwezig, zadelkamer, wasplaats, solarium, hooi, kuil, basisbrok
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, training, buitenbak
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie huisdieren welkom, rookvrij, lunchpakket mogelijk, geschikt voor trektocht, wifi
Soort accommodatie B&B, appartement

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Paardenboerderij Meulegoorn

  • Type: Accommodatie
  • Type: Appartement, B&B,
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €66,00

Adres: Ten Darperweg 59, 7983 KS Wapse

Beschikbare opties:

Tags: paardenboerderij meulegoorn, bos, training, drents friese wold, 7983