• Paardenboerderij Meulegoorn

Paardenboerderij Meulegoorn ligt bij het Drentse dorpje Wapse, in een knus coulisselandschap midden tussen drie grote natuurgebieden. Je overnacht hier in een zeer ruim vakantie-appartement in de voormalige koestal van de boerderij. Vanaf je terras heb je uitzicht op de weiden en het bos. Vlak bij je appartement zijn de stallen en de paardenweiden. En: er zijn geen andere gasten in de boerderij dan jij en je gezelschap! Je gastvrouw en gastheer Elsa en Michaël (een ervaren, Nederlands gediplomeerd hoefsmid), wonen in het voorhuis van de boerderij.

Je paard of pony zal het aan niets ontbreken en samen kunnen jullie heerlijk de prachtige omgeving verkennen. Er zijn tal van ruiterpaden en menpaden in de natuurgebieden en openbare zandpaden waar je mag rijden. Het is overigens ook mogelijk om een training te doen. Elsa geeft haar lessen op basis van Centered Riding, de Alexander Techniek en op het verantwoord trainen van je paard door middel van grondwerk.

Ruiter-/menroutes:

Rijden kun je in het Drents-Friese Wold en in het Ooster- en Westerzand en de Havelterberg.Maar ook op de vele zandpaden om de boerderij, die allemaal voor ruiters toegankelijk zijn. In het Drents- Friese Wold zijn vier flinke ruiterroutes uitgezet die zijn gemarkeerd met gekleurde bordjes.

Voor wie maar een paar uur wil rijden hebben de eigenaren zelf kortere routes gemaakt, maar ook twee dagtochten: 1 naar de hunebedden van de Havelterberg en 1 naar een restaurant ineen ander deel van het Drents-Friese Wold, waar je kunt lunchen en waar je paard dan in een paddock mag staan. Kaartmateriaal en routebeschrijvingen zijn gratis.

Stalling
Extra faciliteiten stalling overnachting in stal, overnachting in weide, er wordt uitgemest, er wordt gevoerd, weidegang mogelijk, paddock aanwezig, zadelkamer, wasplaats, solarium, hooi, kuil, basisbrok
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, training, buitenbak
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie huisdieren welkom, rookvrij, lunchpakket mogelijk, geschikt voor trektocht, wifi
Soort accommodatie B&B, appartement

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Paardenboerderij Meulegoorn

  • Type: Accommodatie
  • Type: Appartement, B&B,
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €66,00

Adres: Ten Darperweg 59, 7983 KS Wapse

Beschikbare opties:

Tags: paardenboerderij meulegoorn, bos, training, drents friese wold, 7983