Warning: A non-numeric value encountered in /home/id100232/domains/paardenbed.nl/public_html/catalog/controller/module/module_joiner.php on line 24Warning: A non-numeric value encountered in /home/id100232/domains/paardenbed.nl/public_html/catalog/controller/module/module_joiner.php on line 24 Onze test van de Saferider App
P&B test de Saferider App

P&B test de Saferider App

Geplaatst door: Paard & Bed Gepubliceerd: 14-05-2016 Gelezen: 1330 Reacties: 0

Origineel bericht geplaatst op 27 juni 2013


Saferider is een App voor Apple en Android smart phones. De App houdt bij waar je rijdt en stuurt een berichtje naar het thuisfront als er iets mis lijkt. Wij hebben de Saferider App getest.

Gratis en betaalde versie

De Saferider App is gemaakt door een Nederlands bedrijf en is dus ook keurig in het Nederlands beschikbaar voor iPhone en voor Android telefoon. Wij testen de App op een HTC One en een iPhone. De App heeft twee versies: een gratis versie (Light) en een versie die je kunt downloaden voor €2,99 op Android en €3,99 voor de iPhone. De betaalde versies voor iPhone en Android lijken hetzelfde, dus waar de euro verschil vandaan komt, is ons niet duidelijk.

Met de gratis versie kun je routes vastleggen, maar vervolgens kun je er weinig mee; daar heb je de betaalde versie voor nodig. De gratis versie lijkt vooral voor het thuisfront bedoeld: de App kan namelijk een alarm-bericht versturen als jij onderweg in de problemen bent gekomen. Met de gratis versie van de App kun je deze alarmberichten ontvangen.

De betaalde versie van de App biedt je, naast het alarm dat je naar geselecteerde "buddies" kunt versturen, ook de mogelijkheid om jouw gereden routes te delen op Facebook.

Downloaden

Wij hebben de betaalde versie op een Android telefoon van HTC geïnstalleerd en de gratis versie op een iPhone 4GS. Installatie op de Android telefoon gaat vlekkeloos. Op de iPhone is het even zoeken hoe je buddies aanmaakt. Daar lijken nog wat kleine foutjes in de software te zitten, maar na een tweede poging gaat alles goed. Om een alarm te kunnen verzenden of ontvangen, moet je je eerst (met je e-mailadres) registeren via de App.

Op weg met de Saferider App

We hebben de Saferider App getest tijdens de tijdens de Eper Paardenvierdaagse. Bij vertrek de App aangezet en vervolgens de telefoon in een jaszak meegenomen. Het werkt prima. Je kunt op de kaart precies zien waar je bent (als je voldoende ontvangst hebt en een redelijk data-abonnement).

Alarm!

De Saferider App kan een alarmbericht versturen naar alle buddies die je hebt geselecteerd. Deze mensen (die ook de Saferide App moeten hebben geïnstalleerd) ontvangen een bericht dat jij (mogelijk) in de problemen bent, met een nauwkeurige beschrijving waar jij je bevindt (of, om precies te zijn, waar je telefoon is). Je kunt het alarm zelf met de hand versturen, maar als de App 'ziet' dat jij een tijdje niet meer beweegt, dan ben je misschien gevallen en wordt het alarm automatisch verstuurd. Om te voorkomen dat je tijdens een pauze al je vrienden in paniek aan de telefoon krijgt, zal de App eerst gaan piepen en pas na +/- 20s een alarm versturen.

Lege batterijen

We ontdekten wel één nadeel van de App: doordat je telefoon continu bezig is om bij te houden waar je bent, gaat je batterij een stuk sneller leeg dan je bent gewend. Die van ons (een splinternieuwe HTC One) gaf na precies 4 uur de geest. Dat is misschien ook een hele lange rit die je niet elke dag maakt, maar voor oudere telefoons zou dit wel eens korter kunnen zijn. Dat zou je dus zeker eerst moeten testen, voordat je op de App vertrouwt. Want, áls er iets gebeurt is een lege telefoon wel het laatste waar je aan moet denken!

Route delen

Met de (betaalde versie van de) App kun je thuis ook je route delen op Facebook. Leuk om te laten zien waar je bent geweest. Het delen gaat eenvoudig. Op Facebook zie je een kort bericht en het logo van de Saferider App en een link naar de route op de website van Saferider. Jammer dat we hierbij wel reclame moeten maken voor Saferider en het ziet er naar onze mening allemaal wel een beetje basis uit. Als je Apps van Garmin of Nike bent gewend, dan lijkt Saferider App nog niet helemaal af.


Jouw gegevens

De App stuurt - als deze aanstaat - al jouw gegevens over waar je bent naar de Saferider website. Wij hebben niet veel kunnen vinden over wat zij allemaal met deze informatie doen. Wel geven ze aan dat ze jouw route-informatie willen gebruiken om ruiterroutes in kaart te brengen. Op de site staat:

De gebruikers van Saferider verzamelen als het ware allemaal ruiterroutes. Op deze manier kan Saferider na verloop van tijd een route database gaan maken waar iedereen routes uit kan gebruiken. Deze feature zal later worden toegevoegd aan de App. Gebruik van Saferider draagt zo bij aan het bouwen van een netwerk waar mooie en veilige routes digitaal beschikbaar zijn.

Dat is natuurlijk nuttig voor alle ruiters. Al vragen wij ons wel af of we dan voor die informatie (die we zelf hebben verzameld) ook weer moeten betalen...

Conclusie

De App doet wat wordt beloofd: je route wordt keurig bijgehouden en de alarmfunctie werkt goed. Het is te hopen dat je het nooit nodig zult hebben, maar in geval van nood is zo'n bericht met jouw gegevens een stuk handiger dan "ik sta in het bos, ergens op een zandpad bij een een groepje grote bomen".

Het lijkt ons verstandig om eerst een keer te testen hoe lang de batterij van jouw telefoon meegaat. Want een lege mobiel is wel het laatste wat je wilt als er problemen zijn.

Tags: GPS, Saferider, alarm, smart-phone

Reacties

Schrijf en reactie