Gelegen aan het bos met "De Dansende Bomen"; het Sprielderbos, ligt de knusse B&B van de Dommelshoeve. Je overnacht hier in een knusse slaapkamer boven de zadelkamer in de stal met een raam aan het voeteneind om in de boxen te kijken en een dakraam boven je hoofd om naar de sterren te kijken!

De Bed and Breakfast ligt pal bij de zandwegen en ruiterpaden van het Sprielderbos tussen Voorthuizen en Putten; goed voor urenlang rijplezier door de bossen en heideterreinen van de Veluwe. Het is een prachtig gebied met brede zandwegen en smalle ruiterpaden. In dit bosgebied kan je ook goed terecht met een menwagen. In het bosgebied zijn verschillende mogelijkheden om pauzes te houden voor ruiters en menners. In de bossen kan je edelherten, damherten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns, diverse vogels en kleine roofdiertjes tegenkomen.

Je verblijf:

2-persoons bed met schoon beddengoed met beschikking over eigen toilet en douche. Er is ook een keuken met koffieapparaat en waterkoker, magnetron en een koelkast. In de ochtend wordt er een vers ontbijtje met streekproducten op bed of in de prachtige tuin geserveerd. Je kan vrij gebruik maken van tuin en zwembad (tot 1/10).

De accommodatie is rookvrij. Zero tolerance, ook niet buiten dus i.v.m brandgevaar voor bos en tuin.

Als je een hond mee zou willen nemen, dan graag even overleg. De eigenaren hebben zelf namelijk twee Rhodesian Ridgebacks teven. Ze zijn de bewaaksters en kunnen over het algemeen wel goed met andere honden overweg, maar het zijn wel robuuste en dominante honden op eigen terrein.

Boodschappenservice:

Wil je bepaalde boodschappen vooraf doorgeven die dan vast klaarstaan in de koelkast en in de keuken, dan kan je deze via de e-mail doorgeven. Deze service kost 5 euro bovenop de prijs van de boodschappen. Heb je een dieet of ben je vegetarisch, dan kan daar met ontbijt rekening mee gehouden worden.

Wil je lunch of diner door een catering laten bezorgen, dan kan dit natuurlijk ook; je hebt WIFI in de B&B en je kan dus  zelf eenvoudig je bestelling doen.

De omgeving:

De wijk Veenhuizerveld ligt tegen het Sprielderbos aan. De Poolseweg is tot aan de accommodatie geasfalteerd, maar gaat in het bos over in een zandweg. Er is veel wild in het bos; edelherten, damherten, konijnen, eekhoorns, diverse roofvogels, wilde zwijnen en kleine roofdiertjes. De wilde zwijnen komen 's nachts tot aan de bosrand en laten hun sporen achter!

In het bos zijn brede zandpaden, waardoor het ook voor de menners een zeer gewild bos is; van sulky tot marathonwagen, je komt van alles tegen.

Er wordt in het bos ook gefietst, gestept, gewandeld en ge-crossed met buggy's en trikes. De herrieschoppers op de Veluwe houden over het algemeen wel rekening met de paarden en minderen vaart of wachten tot je voorbij bent.

Tip: Op loopafstand van de Dommelshoeve vind je Saunadrome Putten. Dit is een heerlijke sauna met restaurant en beautysalon waar je je helemaal kunt ontspannen. In het centrum van Putten (6 km) vind je diverse restaurants, zoals bijvoorbeeld het beroemde T-Rex, waar je heerlijk kunt eten!

Stalling:

Voor je paard of pony is er 24/7 weidegang, maar met bijbetaling is overnachting in een ruime box (5x3m) met buitenluik en stromend water ook mogelijk.

Er is altijd beschikking over grof hooi voor op stal en er wordt Subli basismix gevoerd. Je mag natuurlijk ook altijd je eigen hooi en voer meenemen.

Je kunt gebruik maken van de rijbaan (20 x 60), wel wordt er verwacht dat eventuele mest netjes wordt opgeruimd in de daarvoor bestemde bakken langs de buitenbak. Overdag ligt deze rijbaan in de volle zon, in de namiddag en avond in de schaduw van de hoge bomen.

De B&B is afsluitbaar; je kunt je zadel en hoofdstel netjes weghangen.

Tip: je kunt in overleg een pilates les voor ruiters volgen van een uur tegen een extra betaling van 25 euro voor ongeacht 1 of 2 personen meedoen.

Ruiter-/menroutes:

De B&B ligt aan het Veluwse Sprielderbos waar diverse ruiterroutes zijn uitgezet. Vanuit dit bosgebied kan je doorrijden richting de Ermelose heide of richting Garderen. Er zijn diverse routes te rijden waarvan er enkele op de app "Gelderse Routes" te vinden zijn, maar je kan ook lekker op de bonnefooi je eigen route rijden.

B&B Dommelshoeve

Adres:Poolseweg 12, 3881 RD Putten
Telefoon:0341 - 275 507
Mobiel:06 - 54 381 516
E-mail:estherib@live.nl
Stalling
Extra faciliteiten stalling overnachting in stal, stro, weidegang mogelijk, hooi, basisbrok, er wordt gevoerd, zadelkamer, wasplaats
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, buitenbak
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie wifi, rookvrij, lunchpakket mogelijk
Soort accommodatie B&B

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

B&B Dommelshoeve

  • Type: Accommodatie
  • Type: B&B,
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €45,00

Adres: Poolseweg 12, 3881 RD Putten

Beschikbare opties:

Tags: dommelshoeve, veluwe, 3881