Gelegen aan het bos met "De Dansende Bomen"; het Sprielderbos, ligt de knusse B&B van de Dommelshoeve. Je overnacht hier in een slaapkamer boven de zadelkamer in de stal met een raam aan het voeteneind om in de boxen te kijken en een dakraam boven je hoofd om naar de sterren te kijken! Deze accommodatie is geschikt voor 2 personen en 2 à 3 paarden of pony’s.

De Bed and Breakfast ligt pal bij de zandwegen en ruiterpaden van het Sprielderbos tussen Voorthuizen en Putten; goed voor urenlang rijplezier door de bossen en heideterreinen van de Veluwe. Het is een prachtig gebied met brede zandwegen en smalle ruiterpaden. In dit bosgebied kan je ook goed terecht met een menwagen. In het bosgebied zijn verschillende mogelijkheden om pauzes te houden voor ruiters en menners. In de bossen kan je edelherten, damherten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns, diverse vogels en kleine roofdiertjes tegenkomen.

Je verblijf:

In deze B&B is een 2-persoonsbed (2 losse matrassen 90x200cm), vloerverwarming, eigen toilet en douche, tafel + 2 stoelen, keukenblok met koffieapparaat (Dolce Gusto) met diverse soorten koffie, waterkoker en diverse soorten thee & kruidenthee, magnetron, servies, bestek, glaswerk, keukendoeken, peper en zout. Er is een kleine koelkast aanwezig waar je frisdrank heerlijk koel in kunt houden. Vanuit je bed kan je je paard op stal zien staan. Buiten zijn diverse zitjes, in de zon en in de schaduw of aan of in het zwembad (juni-september).

De accommodatie + het erf zijn rookvrij!

Mogelijkheden voor honden:

Wil je graag een of meerdere honden meenemen? Dat kan natuurlijk, want ook voor honden is het heerlijk om buiten en in het bos te zijn. Graag wel bij aankomst een kennis maken met de honden van de eigenaren, dan is het gelijk duidelijk of ze een beetje uit elkaar gehouden moeten worden of dat ze lekker met elkaar gaan spelen.

Let op:

Minimaal verblijf van 2 nachten

De omgeving:

De wijk Veenhuizerveld ligt tegen het Sprielderbos aan. Dit gemengd woud met jonge aanplant en oude bomen. Er lopen zowel ruiterpaden als zandpaden (officiële wegen, autobreed) en er staan nog diverse huizen verspreid aan de rand van het bos en hier en daar een weilandje. Over de ruiterpaden zal je hoofdzakelijk ruiters tegenkomen en soms ploeterende mountainbikers, op de zandwegen soms een auto maar vaker aangespannen combinaties. Gemotoriseerd verkeer houdt goed rekening met ruiters, zeker als je gebaart rustig te rijden. De paden zijn allemaal stevig en goed te berijden. In de B&B hangt een grote kaart met alle routepunten. Er zijn routes te rijden waar je met je paard kunt pauzeren zoals bij Boshuis 3 in Ermelo. Vlak bij de accommodatie is ook een ouderwets gezellig theehuis ’t Veenhuisje waar je een heerlijke high tea kan bestellen.

Om de hoek is Sauna Drome Putten, waar je kunt genieten van een grote variaties aan sauna’s of gewoon kan dineren in het restaurant. Voor de lekkerste frietjes van Putten, fiets je vanaf de B&B zo naar het Smulhuisje! Verder biedt de Veluwe talloze activiteiten en speciale markten die in het seizoen worden gehouden in de buurt.

Tip: Het KNHS federatiecentrum ligt op 20 minuten rijden van de B&B. Dus als je ver weg woont van dit centrum en een clinic of opleiding wilt volgen en je paard en jezelf wat rust wilt geven na de work out, is een verblijf bij de Dommelshoeve een aanrader.

Er kan voor uw paarden gezorgd worden tijdens een dagje uit.

Stalling:

Voor de gastpaarden is er een eigen weide, apart van de paarden van de eigenaren. Het hek, is indien nodig, voorzien van stroomdraad, maar dit kan uitgezet worden. In de weide is schaduw en stromend drinkwater voor de paarden aanwezig.

In de stal zijn twee boxen; een grote box (5 x 3) met 3 buitenluiken, 1 voerbak en 1 drinkbak en een kleine box (3,5 x3) met 1 buitenluik en 1 voerbak en 1 drinkbak. De stallen zijn bedekt met rubbermatten en stro.

Er is een wasplaats met koud en warm water binnen en een spuitplaats met alleen koud water buiten. Je kunt je paard binnen en buiten zetten wanneer je wilt. Je voert in principe zelf je paard(en), maar mocht je uit gaan en je paard heeft voer nodig of moet de wei of stal in, is het na overleg mogelijk dat de accommodatie-eigenaren dit voor je doen.

Er is een rijbaan 20x60 en springmaterialen waar je gebruik van kunt maken. Er staat een op-en-afsprong naast de rijbaan en in het bos is ook een springparcours met natuurlijke hindernissen uitgezet op 1 minuut rijden te paard.

Ruiter-/menroutes:

De B&B ligt aan het Veluwse Sprielderbos. Bij de ingang van het bos is direct een knooppunt voor fietsers, ruiters en menners. Op internet kan je zelf een route samenstellen en uitprinten of op je telefoon downloaden en met een oortje in rijden. Let op: de internetverbinding is niet overal in het bos even goed, dus vooraf downloaden is verstandig! Op zo’n 3 km rijden is het middelpunt van Nederland, gemarkeerd met een rotsblok met een grote ring eraan. Als Nederland een puzzelstukje was op de atlaskaart, dan zou je op dat punt in het midden zijn waar het stukje recht omhoog zou kunnen tillen! Je kan het proberen….best zwaar!!

B&B Dommelshoeve

Adres:Poolseweg 12, 3881 RD Putten
Telefoon:0341 - 275 507
Mobiel:06 - 54 381 516
E-mail:estherib@live.nl
Stalling
Extra faciliteiten stalling overnachting in stal, stro, weidegang mogelijk, hooi, zadelkamer, wasplaats
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, buitenbak
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie wifi, rookvrij
Soort accommodatie B&B

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

B&B Dommelshoeve

  • Type: Accommodatie
  • Type: B&B,
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €75,00

Adres: Poolseweg 12, 3881 RD Putten

Beschikbare opties:

Tags: dommelshoeve, veluwe, 3881