Warning: A non-numeric value encountered in /home/id100232/domains/paardenbed.nl/public_html/catalog/controller/module/module_joiner.php on line 24Warning: A non-numeric value encountered in /home/id100232/domains/paardenbed.nl/public_html/catalog/controller/module/module_joiner.php on line 24 P&B op de Eper 4daagse 2013
P&B op de Eper 4daagse 2013

P&B op de Eper 4daagse 2013

Geplaatst door: Paard en Bed Gepubliceerd: 14-05-2016 Gelezen: 1227 Reacties: 0

Het team van Paard en Bed rijdt met twee paarden mee in de Eper Paardenvierdaagse. Ze zijn te herkennen aan de dekjes met het Paard en Bed logo (en aan de nieuwsgierige vragen over waar jij hebt geslapen). Hieronder hun verslag.

Maandag

Vandaag vertrekken we naar Vaassen, waar we overnachten in de schitterende B&B Bed en Stal. Alles mee (een goede test voor onze checklist ).

Een dik uur later zijn we bij Bed en Stal, waar de paarden nog lekker even de wei op kunnen.

inschrijven

Op het terrein van de Eper Paardenvierdaagse... even in de rij voor de de startkaart en we are ready to go! Wat een leuke sfeer; we voelen ons wel een beetje de groentjes tussen al die oude rotten die voor de 5e keer meedoen, maar we krijgen veel tips.

We hebben ook al een paar tips gekregen voor mooie slaapplekken voor paarden in de buurt en we hebben ook al een paar eigenaren van accommodaties gezien die zelf ook meerijden.

Dinsdag

Nu gaat het echt gebeuren... de eerste (rij)dag van de Eper Vierdaagse!

Gisterenavond laat nog even gaan kijken of de paarden zich een beetje thuis voelden en wel wilden mesten. Dat ging gelukkig goed. Toch wel weer op tijd wakker voor de eerste dag van onze eerste Eper Paardenvierdaagse. Eerst een heerlijk en uitgebreid ontbijt van B&B Bed en Stal en daarna op ons gemakje de voorbereidingen treffen.

Daarna is het maar 10 minuutjes naar het startterrein. De paarden voelen wat gespannen ...of zijn we dat zelf? Het weer is in ieder geval super en we zijn klaar voor de start!

onderweg

We zijn gestart! De route loopt door het bos en langs landweggetjes. Onderweg kom je van alles tegen, zelfs een militair terrein. Leuk om te zien dat menners en ruiters samen genieten. Iedereen houdt rekening met elkaar en is geïnteresseerd hoe het gaat.


De organisatie is echt super (onze complimenten!). Bij elke druk kruispunt staan meerdere vrijwilligers die helpen bij het veilig oversteken. Iedereen is ook heel vriendelijk en behulpzaam.

pleisterplaats

Er zit een stop in de route. Daar kunnen we (en de paarden) even bijkomen en de stempelkaart laten bijtekenen. Het is een gezellige drukte op zo'n pleisterplaats.

Rond 18.00u zijn we weer terug op het startterrein.We hebben genoten en ook de paarden hebben het supergoed gedaan. Terug bij de B&B hebben we ze nog even lekker vertroeteld en kunnen ook zij even nagenieten (zij op de wei, wij in het restaurant).


In het restaurant kwamen we nog andere ruiters tegen die meedoen aan de vierdaagse. Leuk om even de dag door te nemen. Blijkt dat zij het ook best spannend vonden om te zien hoe hun paarden zouden reageren op de karretjes Gelukkig zijn al onze paarden koelbloedig, na de eerste twee karretjes trokken ze zich er weinig meer van aan. We hebben veel zin in morgen. Dan staat er een tocht van 30 km op het programma.

Woensdag

Vandaag weer een dag vol met indrukken op de Eper Paardenvierdaagse. Leuk om zo veel mensen te ontmoeten die allemaal gek zijn van paarden.

ontbijt

Vanochtend na een diepe slaap gewekt door de vrolijke stem van Menno van Bed en Stal die ons een heerlijk ontbijt met verse croissants kwam brengen. Het opstaan ging soepel zonder al te veel spierpijn of zadelpijn. Voordat we gingen ontbijten natuurlijk eerst bij onze paarden gaan kijken. We hebben ze thuis allebei niet aan huis staan en dan is het zo leuk als ze maar om 5 meter van je vandaan staan. Dat is zo leuk om met je paard op vakantie te gaan. Ook de dames staan te smikkelen van de brok en hooi die Menno ze heeft gegeven. Ze staan er goed bij na de eerste rit. Het weer is een beetje broeierig; hopelijk blijft het onweer uit en komt deze vanavond pas....

start

Bij de start twijfelden we een beetje,wel een jas aan, bodywarmer, lange mouw want het weer was broeierig en de wolken donker. Het werd een bodywarmer. Bij de start zat de sfeer er goed in onze dames hadden er zin in en met de oortjes naar voren begon het avontuur.

In het begin was het veel over het asfalt. Gelukkig begon daarna het bos en de hei. Een schitterend gebied met vennen en heerlijke galoppaden. We genoten.

pauze halverwege

Na ongeveer 18 km was de pleisterplaats bij De Mallejan (ook te vinden op Paard en Bed). Weer was het goed geregeld met drankjes en water voor de paarden. Alleen misschien beetje jammer van de kleine kiezels voor onze paarden (met blote voeten).

arrivé

Het ging sneller dan verwacht. Het was 10km langer dan gisteren maar het was zo voorbij. Misschien komt dat doordat we de hele tocht hebben zitten kletsen met mensen die voorbijkwamen of die we gisteren hadden ontmoet. En het was een schitterende omgeving.


Nog steeds geen last van zadelpijn of spierpijn. Paarden hebben heerlijk gerold na de douche. Ze hadden wel dorst, dus zij hebben ook wel een beetje gewerkt. We kijken uit naar de 3e dag van ons avontuur!

Donderdag

Vannacht tikte de regen heel hard tegen onze ramen. Nou, dat beloofd wat voor morgen. Maar gelukkig was het droog toen we opstonden.

kwaaltjes

Bij de start merkte iedereen dat we gisteren toch best een flinke tocht hebben gemaakt. De gesprekken gingen al snel over spierpijn, doorrijplekken, zadelpijn en andere probleempjes. Er werden tips uitgewisseld. Er werd uierzalf gesmeerd en laurierzalf of talkpoeder geadviseerd.

onderweg

De rit vandaag was weer door een schitterend gebied; veel bos en een mooi stukje heide. Iedereen is intussen een beetje gewend, dus we nemen ook wat meer de tijd om van die omgeving te genieten.net op tijd terug

Rond uur of 5 begon het te regenen. Gelukkig waren wij al binnen. Maar wel jammer voor iedereen die nog moest starten. Vanavond om 8 uur braai; kunnen we lekker opwarmen!


de braai

Lekker genieten bij de Barbeque. Het gerucht gaat dat één van de mensen van Paard en Bed zelfs op een (mechanische) rodeo stier is gespot. Mooie afsluiting van een mooie dag. En het is nog steeds droog!


Vrijdag

De laatste dag van de Eper Paardenvierdaagse is aangebroken. Een beetje weemoedig staan we op. Wel heel blij dat onze paarden nog fit zijn (en dat we er zelf ook nog zonder spierpijn van afkomen).

poetsen

's-Ochtends hadden we inmiddels een vast ritueel: paarden uit de wei, poetsen, trailer klaarmaken, húp op de trailer en naar het startterrein. We zien vaak weer dezelfde mensen als gisteren; het voelt echt helemaal vertrouwd. En - ook bijzonder - de paarden staan helemaal op hun gemak. Volgens ons vinden ze het echt gezellig.

Vandaag is het extra druk langs de route. Mensen moedigen ons aan, maken foto's en zwaaien. We voelen ons echte helden op deze laatse dag.

We kwamen ook al de eerste mensen tegen die zicht hadden verkleed voor de intocht. Omdat we een jong paard mee hebben waarvoor allles de eerste keer is, slaan wij helaas over. De volgende keer doen we mee!

prijzen

Terug op het start/finish-terrein hebben we het startnummer ingeleverd. We werden hartelijk ontvangen door de dames van de stempelpost (die ons intussen herkenden als "de meisjes van Paard en Bed"). Trots hebben we onze prijs in ontvangst genomen en een dikke knuffel gegeven aan onze paarden.


Tags: eper, paarden4daagse, veluwe, meerdaagse

Reacties

Schrijf en reactie