Gerard Leijten Driving School ligt bij het West-Vlaamse dorpje Helkijn, vlakbij rivier de Schelde en tegen de grens met Wallonië. De rijschool is gevestigd in de authentieke gebouwen van een oude brouwerij. Gerard Leijten is een gekend lesgever in het mennen (zelf internationaal menner) en mensen komen hier vaak logeren in combinatie met les. Het bijbehorende gastenhuis kan natuurlijk ook afgehuurd worden als vakantieverblijf, al dan niet met stalling van paarden.

Voor de paarden en paardenmensen zijn alle voorzieningen aanwezig, waaronder ook een groot dressuurveld op gras, een oefenterrein met kegelparcours en losse hindernissen en een kleine binnenbak waar je ook kan in rijden bij slecht weer. Je kan hier eventueel ook les volgen als je eens een ander soort aanspanning wil uitproberen, zoals tandem of vierspan, maar ook als je geen eigen paard ter beschikking hebt.

De accommodatie ligt in een leuke landelijke omgeving met nog veel aardewegels (zandpaden), zodat je niet constant over het asfalt moet. Er zijn mooie routes die je zowel te paard, met de koets als met de fiets kan doen.

Vakantiewoning:

Het huisje bevindt zich in het oude conciërge-gebouw en heeft 4 kamers met een gezamenlijke keuken, een badkamer en een loungebar in de kelder. In het bijgebouw is nog een aparte badkamer met douche. Winkels zijn op loop- of fietsafstand.

Bed and breakfast:

Indien gewenst kan voor ontbijt gezorgd worden.

De omgeving:

De accommodatie ligt in een gezellige, landelijke omgeving, niet erg heuvelachtig, dus zeker ook geschikt voor mensen die met de fiets komen. Er zijn leuke fietsroutes, maar ook veel aardewegeltjes die aangenaam zijn met de koets of onder het zadel. Ook mooie steden zoals Brugge (40 min met de auto), Kortrijk (15 min met de auto) en Oudenaarde (15 min met de auto), liggen in de nabijheid.

Tip: Er is ook mogelijkheid om een huifkartocht te boeken, al dan niet in combinatie met een bezoek aan een nog werkende molen, waar de ouders van Valerie conciërge van zijn, waar lekkere pannenkoeken gemaakt worden van zelf gemalen meel.

Stalling:

De accommodatie beschikt over ruime boxen met veel uitkijk naar buiten toe. Er zijn aparte boxen voor de vakantiepaarden, dus paarden kunnen in alle rust staan. Er zijn ook een aantal paddocks waarop de paarden de benen kunnen strekken

Er is een mooie grote wasplaats met warm en koud water, een solarium, een stapmolen, theorielokaal en een zaaltje. Naar eigen keuze kan je zelf voer mee brengen of wordt er gezorgd voor voer.

De stallen worden met stro gestrooid. Wil je een andere bodembedekking, dien je dit zelf mee te nemen.

Indien gewenst kan je je verblijf combineren met les.

Ruiter-/menroutes:

De accommodatie ligt in de onmiddellijke nabijheid van enkele leuke ruiter- en menroutes. Het landschap is vrij vlak, dus geen zware ritten. Ook makkelijk om mee te fietsen indien men dat wenst.

Gerard Leijten Driving School

Adres:Stationsstraat, 20, 8587 Helkijn België
Telefoon:-
Mobiel:0032 (0) 475 441 348
Website:http://www.gerardleijten.com
E-mail:valerie.deweer@gmail.com
https://www.facebook.com/Gerard-Leijten-Driving-School-MDR-Horses-and-Miniature-Horses-953716441431979
Stalling
Extra faciliteiten stalling overnachting in stal, paddock aanwezig, weidegang mogelijk, basisbrok, hooi, er wordt gevoerd, stro, er wordt uitgemest, wasplaats, solarium, zadelkamer
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, paard huren, begeleiding op buitenritten, buitenbak, binnenbak, training
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie huisdieren welkom, rookvrij, mindervaliden, geschikt voor trektocht, geschikt voor pony-/ruiterkamp
Soort accommodatie groepsaccommodatie (>8 pers.), kamer, vakantiehuis, pony-/ruiterkamp (georganiseerd)

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Gerard Leijten Driving School

  • Type: Accommodatie
  • Type: Groepsaccommodatie, Vakantiehuis, Kamer, Pony-/ruiterkamp (georganiseerd),
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €37,50

Adres: Stationsstraat 20, 8587 Helkijn België

Beschikbare opties:

Tags: gerard leijten driving school, leie-scheldestreek, B-8587