Hoeve 202 ligt in het buitengebied van Noordwolde in Friesland tegen de grens van Drenthe aan de rand van het Drents-Friese Wold. De hoeve maakte vroeger deel uit van de kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid.

Het eeuwenoude boerderijtje met een aangebouwde deel uit de jaren vijftig heeft twee ruime gastenkamers met eigen sanitair. De eet- woonkamer heeft uitzicht op de weilanden. Op het erf staat vanaf zomer 2017 een authentieke roulotte waar twee gasten idyllisch kunnen overnachten.

Voor je paard of pony  is er voldoende weiland en er zijn 7 ruime stallen. Er kan gebruikt gemaakt worden van de rijbaan en voor buitenritten zijn gps en routebeschrijvingen beschikbaar.

Gastenkamers:

De slaapkamers liggen op de eerste verdieping boven de eet-woonkamer en hebben uitzicht op de paardenwei en de boomgaard. De ruime kamers hebben ieder een eigen badkamer "en suite" met douche en wc. De "Afrika" kamer wordt bereikt via een eigen trap en de bibliotheek. De kamer heeft een tweepersoonsbed. Een kinderkamer is eventueel beschikbaar.

De tweede kamer heeft een Aziatische sfeer. Deze kamer heeft twee eenpersoonsbedden en een eigen trappenhuis. In de gezellige, grote, eet-woonkamer wordt het uitgebreide ontbijt met streekproducten geserveerd. Na een vermoeiende buitendag kan men bijkomen bij de televisie in het zitgedeelte.

Roulotte:

De authentieke roulotte staat in de boomgaard en biedt plaats aan twee personen. De woonwagen is voorzien van wastafel en een klein woongedeelte. Het ontbijt, met zoveel mogelijk lokale streekproducten, wordt geserveerd in de woonkamer of buiten als het weer het toe laat.

Een lunchpakket of een picknick kan geregeld worden.

Honden zijn in overleg welkom. De eigenaren hebben zelf ook honden.

De omgeving:

Hoeve 202 ligt vlakbij het Drent-Friese Wold. In dit Nationale park van 61 ha zijn veel ruiter en menroutes. Het erf ligt aan een zandpad van waaruit men heerlijk kan rijden. 

Tip: De Oostvierdeparten ligt in het gebied van de kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid. Dit gebied heeft een rijkegeschiedenis en is voorgedragen als Unesco wereld erfgoed.

Stalling:

Het stallencomplex is in een U- vorm gebouwd. Op de binnenplaats is er de mogelijkheid tot spoelen. De afsluitbare zadelkamer heeft zowel zadelsteunen als beugels voor het mentuig. Er zijn 5 stallen van 3,5x3,5 m en 2 extra grote stellen van 16 m2. De paarden kunnen gebruik maken van de verschillen de stukken weiland. Er is ruwvoer (hooi en kuil) en basisbrok beschikbaar. De paarden staan op vlas. De rijbaan (25x35 m) heeft een goede zandbodem en verlichting.

Er kan les gegeven worden in lange teugelwerk.

Voor niet-ruiters behoort een rit met de koets tot de mogelijkheden.

Tip: In overleg is het mogelijk om tegen kostprijs je paard of pony op te halen en weer thuis te brengen

Ruiter-/menroutes:

In het Drent-Friese Wold zijn verschillende ruiter en menroutes uit gestippeld. In het omliggende gebied kan je korte ritten maken.Met een routeplanner en een app kan je van te voren de routes plannen.

Hoeve 202

Adres:Oostvierdenpart 25, 8391 XR Noordwolde
Telefoon:0561 - 475 250
Mobiel:06 - 54 703 235
Website:http://www.hoeve202.com
E-mail:info@hoeve202.com
https://www.facebook.com/hoeve202
Stalling
Extra faciliteiten stalling basisbrok, hooi, kuil, er wordt gevoerd, overnachting in weide, overnachting in stal, vlas, weidegang mogelijk, zadelkamer, wasplaats
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, buitenbak, training
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie wifi, huisdieren welkom, lunchpakket mogelijk, avondeten mogelijk, geschikt voor trektocht
Soort accommodatie B&B

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Hoeve 202

  • Type: Accommodatie
  • Type: B&B,
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €80,00

Adres: Oostvierdeparten 25, 8391 XR Noordwolde

Beschikbare opties:

Tags: hoeve 202, drents friese wold, trektocht, 8391