Hotel Restaurant Villa Nova is gelegen in het Drentse dorpje Zorgvlied op een prachtige locatie aan de rand van Nationaal park Drents Friese Wold. Het hotel is een uitstekende accommodatie voor een vakantie met je eigen paard, mede door de ligging aan diverse routes die bij het hotel beginnen.

De sfeervolle hotelkamers zijn in 2019 gerenoveerd en meerdere kamers hebben een eigen terrasje met zicht op de paardenweides. Het hotel beschikt over een ruime bar/lounge met restaurant en een mooi tuinterras.

Voor je paard of pony is er plek in één van de 20 ruime, frisse stallen met mooie binnenplaats voor het inspannen en opzadelen. Koetsen kunnen overdekt gestald worden en ook weidegang is mogelijk.

Hotelkamers:

Het hotel beschikt over diverse types kamers in verschillende prijsklassen, in 2019 zijn de kamers gerenoveerd naar sfeervolle verblijven van 1 tot 4 personen. Het ontbijtbuffet wordt gepresenteerd in de achterzaal met zicht op de paardenweides, voor het diner kan je terecht in het Grand Café,of op het terras. In de bar/lounge kan je heerlijk ontspannen met een lekker drankje en hapje en ondertussen de route voor de volgende dag uitzoeken. Het hotel is zeer geschikt voor individuele reizigers, maar ook voor grote groepen.

Restaurant:

Villa Nova beschikt over 2 eetgelegenheden, waar je uitstekend kunt dineren.

Extra's:

Er zijn 2 kamers waar honden toegestaan zijn. Op het terrein en in het Grand Café dienen ze aangelijnd te zijn.

Er kunnen complete arrangementen voor je verzorgd worden. Denk hierbij aan halfpension-arrangementen of het midweek-arrangement inclusief lunchpakket.

De omgeving:

Het Drents Friese Wold is te paard uitstekend te verkennen en dat gaat simpel door de gekleurde routepaaltjes te volgen. Er zijn diverse dagroutes van ca 20 km, die prima uit te breiden of in te korten zijn door de zwarte verbindingsroutes. De Desperadoroute voert je door het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid. Ook voor fietsers en wandelaars is het Drents Friese Wold een heerlijk gebied om door heen te zwerven. ATB routes zijn op korte afstand te volgen.

Tip: In Frederiksoord kan je in het nieuwe museum, De Proefkolonie alles te weten komen over deze bijzondere Maatschappij uit de 19e eeuw.

Stalling:

Hotel Villa Nova beschikt over 20 ruime boxen in een frisse accommodatie waar op de binnenplaats de koetsen gestald kunnen worden. Ook een afsluitbare zadelkamer, wasplaats, solarium en toiletten ontbreken niet. Verder kan je gebruik maken van paddock, buitenmanege (20x60m) weilanden en wasplaats voor de koetsen. Hooi/Kuil, stro en brok zijn aanwezig en inbegrepen bij de stallingskosten.

Extra faciliteiten paardensport:

  • Op ca. 1km afstand is er de mogelijkheid om paarden te huren.
  • Je kunt je eigen trainer laten komen voor een trainingsweek, maar de eigenaren van het hotel kunnen ook goede instructeurs voor je regelen.
  • In het Drents Friese Wold worden diverse evenementen georganiseerd, die vanuit Villa Nova goed te bereiken zijn. Denk hierbij aan De Paardenvierdaagse van Zorgvlied, de Autumn Dessert Trail, Voor- en Najaarsrit van Villa Nova zelf, met het Zwarte Goud door het Drents Friese Woud, Ride & Run, enz. enz.

Ruiter-/menroutes:

Vanaf het stallenterrein rij je direct de routes op die door het Drents Friese Wold gaan. Dit, ruim 61 km² grote, Nationale Park bestaat uit bos, heide en stuifzanden.

Hotel Villa Nova

Adres:Dorpsstraat 38, 8437 PB Zorgvlied
Telefoon:0521 - 387 212
Mobiel:-
Website:http://www.villa-nova.nl
E-mail:info@villa-nova.nl
https://www.facebook.com/HotelDrenthe/
Stalling
Extra faciliteiten stalling overnachting in stal, overnachting in weide, paddock aanwezig, weidegang mogelijk, basisbrok, kuil, er wordt gevoerd, stro, er wordt uitgemest, wasplaats, solarium, zadelkamer
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, begeleiding op buitenritten, buitenbak
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie huisdieren welkom, wifi, rookvrij, mindervaliden, lunch mogelijk, lunchpakket mogelijk, avondeten mogelijk, geschikt voor trektocht, bagageservice, geschikt voor pony-/ruiterkamp
Soort accommodatie hotel

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Hotel Villa Nova

  • Type: Accommodatie
  • Type: Hotel,
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €66,50

Adres: Dorpsstraat 38, 8437 PB Zorgvlied

Beschikbare opties:

Tags: hotel villa nova, drents friese wold, 8437