Hoeve 202 ligt in het buitengebied van Noordwolde in Friesland, tegen de grens van Drenthe, aan de rand van het Drents–Friese Wold. De hoeve, met de omliggende akkers, maakte vroeger deel uit van één van de vrije Koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid. Het is een kenmerkende landarbeiderswoning die in de loop der jaren werd aangepast aan de eisen van de tijd. De aangebouwde deel is uit de jaren vijftig.

“Hoeve 202” ligt midden in een schitterende omgeving waar je heerlijk kunt paardrijden, wandelen of fietsen. De B&B heeft 2 ruime gastenkamers met eigen sanitair en een woonkamer. Naast de gastenkamers in de deel staat er een roulotte op het erf waar 2 gasten idyllisch kunnen overnachten. Voor de paarden zijn er ruime stallen en is er voldoende weiland. Er kan gebruikt gemaakt worden van de rijbaan en voor de buitenritten zijn verschillende routebeschrijvingen beschikbaar.

Gastenkamers:

De tweepersoons kamers zijn boven de woonkamer op de eerste verdieping en hebben een mooi uitzicht op de paardenwei en de boomgaard. De ruime kamers hebben ieder een eigen badkamer “en suite” met douche en wc.

De kamer van de "Kolonist" wordt bereikt via een eigen trap en de bibliotheek. De kamer heeft een tweepersoonsbed. Op de zolder zijn twee extra bedden beschikbaar.

De kamer van de "Rietvlechter" heeft twee eenpersoonsbedden. Deze kamer is vanuit de woonkamer met een eigen trappenhuis bereikbaar.In de gezellige, grote woonkamer wordt het uitgebreide ontbijt geserveerd en kan je na een vermoeiende buitendag bijkomen bij de televisie in het zitgedeelte

Roulotte:

Op het erf staat een authentieke woonwagen die plaats biedt aan twee personen. De roulotte is voorzien van een toilet en een wastafel en een klein woongedeelte.

Een lunchpakket of een picknick kan geregeld worden.

Honden zijn in overleg welkom. De eigenaren hebben zelf ook honden.

De omgeving:

Hoeve 202 ligt vlakbij het Drent-Friese Wold. In dit Nationale park van 61 ha zijn veel ruiter en menroutes. Het erf ligt aan een zandpad van waaruit men heerlijk kan rijden. 

Tip: De Oostvierdeparten ligt in het gebied van de kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid. Dit gebied heeft een rijkegeschiedenis en is voorgedragen als Unesco wereld erfgoed.

Stalling:

Het stallencomplex is in een U vorm gebouwd. In de afsluitbare zadelkamer zijn zowel zadelsteunen als hangers voor het mentuig. De aparte poets- en wasplaats heeft warm water. Er zijn 5 grote stallen van 3,5x3,5 meter en 2 extra grote stallen van 16 m2. De paarden staan op vlas. Ruwvoer (hooi of voordroog) en basisbrok is beschikbaar. De paarden kunnen op verschillende stukken weiland.De rijbaan (25x35m) heeft verlichting zodat de vallende duisternis geen excuus is.Naast de rijbaan staat een picknick tafel waar je kunt genieten van de borrel en de ondergaande zon.Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto en trailer. Menwagens kunnen overdekt worden weggezet.Les in het lange teugelen behoort tot de mogelijkheden.

Ruiter-/menroutes:

In het Drent-Friese Wold zijn verschillende ruiter en menroutes uit gestippeld. In het omliggende gebied kan je korte ritten maken.Met een routeplanner en een app kan je van te voren de routes plannen.

Hoeve 202

Adres:Oostvierdenpart 25, 8391 XR Noordwolde
Telefoon:0561 - 475 250
Mobiel:06 - 54 703 235
Website:http://www.hoeve202.com
E-mail:info@hoeve202.com
https://www.facebook.com/hoeve202
Stalling
Extra faciliteiten stalling basisbrok, hooi, kuil, er wordt gevoerd, overnachting in weide, overnachting in stal, vlas, weidegang mogelijk, zadelkamer, wasplaats
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, buitenbak, training
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie wifi, huisdieren welkom, lunchpakket mogelijk, avondeten mogelijk, geschikt voor trektocht
Soort accommodatie B&B

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Hoeve 202

  • Type: Accommodatie
  • Type: B&B,
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €70,00

Adres: Oostvierdeparten 25, 8391 XR Noordwolde

Beschikbare opties:

Tags: hoeve 202, drents friese wold, trektocht, 8391