Cum Laude Hoeve

Vanaf € 50
Schapenweg 4, 9551 XM Sellingen
Camping B&B Tent
 • Omschrijving

  Cum Laude Hoeve ligt in het Groningse buurtschap Laude, dat onder Sellingen valt in de gemeente Westerwolde. Je kunt hier gewoon kamperen, maar ook verblijven in de T&B oftewel Tent and Breakfast. Voor je paard of pony is er een grote gastenwei met eigen ingang of ruime stal beschikbaar.

  De camping onderscheidt zich als rustige, kleinschalige natuurcamping. Er zijn geen speeltoestellen en er is ook geen kantine of winkel en huisdieren zijn niet toegestaan. Hier komen mensen voor rust en natuur en die rekening houden met de rust van anderen. Dit maakt de camping niet geschikt voor gezinnen.

  Daar staan veel andere dingen tegenover: zo is er een ruimte waar je gebruik van kunt maken als het regent, is er prima sanitair, een algemene brandplaats en kun je gebruikmaken van een inductieplaatje in geval van nood of slecht weer. Op verzoek en in overleg met de gastheer, kan er door hem een driegangenmaaltijd gekookt worden tegen een vriendelijk tarief.

  Lees Meer
 • Verblijf

  T&B:

  Je slaapt in een mooie Safaritent waarin twee bedden staan, die eventueel aan elkaar geschoven kunnen worden, verder is er opbergruimte, verlichting, elektriciteit en een aansluiting om je telefoon op te laden; beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen. Daarbij heb je de beschikking over een grote picknicktafel die buiten vlakbij de tent staat maar ook staan er twee stoelen en een tafeltje vlak voor de tent. ’s Morgens kun je genieten van een uitgebreid, gezond en vers ontbijt van lokale producten zoals, zelfgemaakte jam, sap van eigen fruitbomen en eieren van eigen kippen. De tent staat op een van de stilste punten van de camping waar je je ’s nachts omringd weet door het geroep van uilen, vossen en ander wild dat zich rond de tent ophoudt.

  Huurtent Booleroo:

  Booleroo is een Sahara-tent die geschikt is voor twee tot zes personen, maar die verhuurd wordt voor 2 tot 4 personen. Er zit een grondzeil in en er hangt een zak met vakken voor je spullen. Op het terrein staat een picknicktafel waarvan je gebruik kunt maken en het is de bedoeling dat je je eigen slaapgerei meeneemt.

  De T&B kan met of zonder ontbijt gehuurd worden, maar bij de andere verhuurtent zit geen ontbijt. Ook is het ontbijt zo uitgebreid dat er een lunchpakket van gemaakt kan en mag worden voor onderweg.

  Lees Meer
 • Omgeving

  Westerwolde heeft een mooi beekdallandschap met groene bossen, heidevelden en graslanden, ideaal voor wandelaars, fietsers en voor mensen die te paard door het prachtige Westerwoldse coulisselandschap willen rijden.

  Tip: Omdat de gemeente Westerwolde in het bezit is van uitgestrekte beeldschone natuur en de RuitenA sinds enkele jaren weer als vanouds meanderen mag, is het kanovaren hier een feest. De natuur is heel afwisselend, ijsvogels vliegen over de kano heen, de walkanten zitten vol leven en de koeien zakken van het weiland vaak even het water in om te drinken. Omdat het steeds vaker voorkomt dat er geen kano’s meer te huur zijn, is er voor de eigen gasten een prachtige kan aangeschaft.

  Lees Meer
 • Stalling

  Voor paarden is er weidegang en de mogelijkheid in een paardvriendelijke en ruime stal te staan, door de eigenaren wordt schoongemaakt. Heb je speciale wensen, dan kan je die altijd vooraf doorgeven.

  Hou er alsjeblieft rekening mee dat gastpaarden ingeënt en ontwormd moeten zijn.

  Lees Meer
 • Men-/Ruiterroutes

  Vanaf de accommodatie direct aansluiting op ca. 65 km ruiter- en menroutes van Sprong over het Veen.

  Lees Meer

Extra faciliteiten

Extra faciliteiten stalling

overnachting in weide, overnachting in stal, weidegang mogelijk, er wordt uitgemest

Extra faciliteiten paardensport

geschikt voor menners

Soort accommodatie

camping, B&B, tent

Extra faciliteiten accommodatie

ontbijt mogelijk

Reviews

Maxi Richter

16 juli 2024

Wat een leuke ervaring! We hebben heel erg genoten van dit heerlijke plekje nature en de gastvriendelijkheid! Veel liefde voo… Lees meer

Sonja Bongard

16 juli 2024

Wat een fantastisch plekje om te kamperen! Heel bijzonder met uitzicht op een ooievaarsnest. We hadden alle ruimte en voelden… Lees meer

Bert van der Ark

4 juli 2023

In het mooie Westerwolde hebben wij op deze camping al een paar keer gekampeerd. Prachtige plek met zicht op onze paarden in … Lees meer

Jouw beoordeling

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!
We vragen ook om je e-mailadres, maar deze wordt niet getoond bij de review!

 • Beoordeel eigen onderkomen

 • Beoordeel het onderkomen van je paard

 • Beoordeel uitrijmogelijkheden

 • Beoordeel faciliteiten