Minicamping en Paardenstation De Heibloem

Vanaf € 55
Goorweg 3, 5087 TC Diessen
Camping (Sta)caravan Trekkershut Groepsaccommodatie
 • Omschrijving

  De Heibloem is een rustige minicamping, landelijk gelegen in het buitengebied van Baarschot aan de rand van het landgoed de Utrecht en natuurreservaat ‘De Flaes’. Naast een minicamping is De Heibloem ook een paardenstation.

  Wil je er met je paard lekker tussen uit? Dan ben je hier aan het juiste adres!  Je wordt gastvrij ontvangen in het Bakhuis met een kop koffie en je kunt overnachten in een van de leuke logeerwagens of in een slaapzaal voor 10 personen. De Heibloem is uniek gelegen aan het nieuwe ruiterroutenetwerk in Landgoed de Utrecht, waar je uren kan rijden door bossen en langs vennen (2700 HA groot). 

  Lees Meer
 • Verblijf

  3 Logeer-/pipowagens:

  1 logeerwagen met twee eenpersoonsbedden en 2 logeerwagens met een tweepersoonsbed.

  In de pipowagens vind je een opgemaakt bed, handdoeken, senseo, waterkokertje, tweepits gasstelletje, pannen, borden, bestek, glazen, afwas-setje, kacheltje, buiten stoelen, tafeltje, parasol, enz. Er is ook een mogelijkheid om een lekker ontbijt bij te bestellen.

  Slaapzaal (max 10 personen):

  Er staan alleen bedden, beddengoed dien je zelf mee te brengen. De slaapzaal is naast de stal waar je paard of pony overnacht. Bij deze manier van overnachten hoort ook een welkomstkoffie bij in het bakhuis. Eventueel kun je de avond doorbrengen in het Bakhuis waar drankjes verkrijgbaar zijn tegen betaling en daar wordt 's morgens ook het ontbijt verzorgd. Overnachten in de slaapzaal is inclusief uitgebreid ontbijt.

  Lees Meer
 • Omgeving

  De Heibloem is gelegen aan verschillende natuurgebieden en een landgoed waar je uren kunt wandelen, fietsen en paardrijden. In 2021 is een nieuw ruiterroutenetwerk aangelegd waar De Heibloem direct naast ligt. De mogelijkheden om vanuit de Heibloem te gaan wandelen, fietsen en paardrijden zijn enorm. Ook hebben eigenaren zelf 2 themaroutes gemaakt, geschikt voor ruiters en menners. Er liggen diverse folders en een informatiemap met informatie over wat er allemaal te doen is in de omgeving, ook waar je lekker kunt eten en drinken. Wandel-, fiets- en ruiterkaarten zijn ook aanwezig. Logeer je bij De Heibloem, dan kan je gratis gebruikmaken van het openluchtzwembad van het Landal park dat op 1 kilometer afstand van de Heibloem ligt.

  Lees Meer
 • Stalling

  Er zijn 10 paardenstallen beschikbaar voor gastpaarden en -pony's of je kunt kiezen om je paard/pony in het weiland te laten overnachten. Weidegang is ook mogelijk. Bij een overnachting zit hooi inbegrepen. Ander voer dien je zelf mee te nemen. De mogelijkheid om je paard/pony af te spuiten is ook aanwezig. Er is ruimte om je menwagen binnen te zetten en er zijn kasten om je zadel in op te bergen.

  Lees Meer
 • Men-/Ruiterroutes

  De Heibloem ligt pal aan de pas aangelegde ruiterroutenetwerk. Vanuit de Heibloem zijn diverse uitrijmogelijkheden, Landschotse heide, Neterselse heide, Oirschotse heide, landgoed de Baest, de grens over naar België enz. Op de interactieve kaart op de eigen website van De Heibloem staat ook een netwerk van ruiterroutes, je kunt hiermee zelf een route samenstellen. Deze pas aangelegde route in de Kempen kan je ook vinden op www.paardrijdenindekempen.nl.  Nieuw is de pas geopende Smokkelroute en de route Van dun Heikaant nor ut Broek met een doorwaadplaats.

  Lees Meer

Extra faciliteiten

Extra faciliteiten stalling

overnachting in weide, weidegang mogelijk, paddock aanwezig

Extra faciliteiten paardensport

geschikt voor menners

Extra faciliteiten accommodatie

WiFi

Soort accommodatie

camping, (sta)caravan, trekkershut, groepsaccommodatie

Reviews

Ilona en Ilona

24 april 2024

Wij zijn hier 19/4/24 - 22/4/24 een lang weekend geweest met onze paarden. Wij verbleven in de pipowagen Zonnebloemke, en onz… Lees meer

Jouw beoordeling

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!
We vragen ook om je e-mailadres, maar deze wordt niet getoond bij de review!

 • Beoordeel eigen onderkomen

 • Beoordeel het onderkomen van je paard

 • Beoordeel uitrijmogelijkheden

 • Beoordeel faciliteiten