Warning: A non-numeric value encountered in /home/id100232/domains/paardenbed.nl/public_html/catalog/controller/module/module_joiner.php on line 24Warning: A non-numeric value encountered in /home/id100232/domains/paardenbed.nl/public_html/catalog/controller/module/module_joiner.php on line 24 Paardrijden op de Veluwe
Paardrijden op de Veluwe

Paardrijden op de Veluwe

Geplaatst door: Paard en Bed Gepubliceerd: 14-05-2016 Gelezen: 2702 Reacties: 0

Origineel bericht geplaatst op 26 juni 2014


De meeste paardenliefhebbers hebben twee dromen als het gaat om buitenrijden met hun paard: rijden op het strand en rijden op de Veluwe. De Veluwe is een schitterende paardvriendelijke omgeving waar je met je paard uren kunt ronddwalen zonder je ooit een moment te vervelen. 

In totaal ligt er zo'n 500 km aan men- en ruiterroutes door de Veluwe. Dat is echt uniek in Nederland. Als je wilt beginnen in een afgeschermd gebied is Het Nationale Park De Hoge Veluwe een aanrader. Het park heeft ongeveer 45 km ruiterpaden met brede zandpaden waar je heerlijk over kunt galopperen maar ook rustige paadjes waar je met een lange teugel kunt rondstappen. Je kunt je buitenrit starten bij één van de drie ingangen: Otterlo, Hoenderloo of Schaarsbergen. Doordat de routes zijn gemarkeerd met paaltjes (met een afbeelding van een hoefijzer) kun je nooit verdwalen in dit gebied. Op de paaltjes staat een noodtelefoonnummer voor het geval er iets zou gebeuren.

Uniek op de Veluwe

Op de meeste plaatsen in Nederland moet je op de ruiterpaden blijven. Maar op de Veluwe mag je van de paden afwijken en vrij door de natuur rijden! Sterker nog: dat zien de boswachters graag, want dat is goed voor de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een rustig plekje uitzoeken om uit te rusten en te picknicken.

Wat te doen als op de Veluwe met je paard wild tegenkomt.

Als je op je paard door de Veluwe rijdt, heb je veel kans om wild tegen te komen. Je kunt op gepaste afstand het wild passeren, maar laat het wild met rust. Natuurlijk kun je even stilstaan om een mooie foto te maken, maar stoor het wild niet en geef het zeker geen eten. Let op: rij nooit over een wildrooster, maar gebruik altijd het hekje daarnaast.


Meer informatie:

  • Stichting Hippisch Toerisme geeft een routegids uit met heel veel nuttige informatie. Deze kun je kopen bij de VVV's in de buurt en online bestellen op de website van Stichting Hippisch Toerisme.
  • Voor Park de Hoge Veluwe heb je een dagkaart nodig. Deze koop je eenvoudig bij de entree van het park of op de website van Park de Hoge Veluwe. Hier vind je ook praktische informatie over parkeren met je trailer of vrachtwagen.

Zin gekregen om de Veluwe te ontdekken met je paard? Bekijk onze accommodaties waar je kunt overnachten met je paard op de Veluwe en boek bijvoorbeeld een lekker weekendje weg.

Tags: veluwe

Reacties

Schrijf en reactie