Fleur en Crossfire op Ameland

Origineel bericht geplaatst op 6 augustus 2014

Leuk dat ik Paard & Bed tegenkwam op de boot van Ameland naar Holwerd. Toen me gevraagd werd een stukje te schrijven over mijn belevingen hoefde ik er niet lang over na te denken.

Ik ben Fleur Verwaaij en ik ben met mijn paard Crossfire naar Ameland gegaan. Familie van een goede vriend van mijn vader nodigde ons uit om een week in de zomervakantie naar hun toe te komen en mijn paard mocht mee. Dit was een enorme kans om naar zee te gaan met mijn Crossfire!


op de boot

Helaas ging de heenreis niet zo goed als gepland, want we hadden pech met de auto. Het kon gelukkig wel gerepareerd worden, maar we kwamen wel te laat voor de veerboot waar we een plekje op hadden gereserveerd. De Bootmaatschappij deed gelukkig totaal niet moeilijk en we konden op een andere tijdstip gewoon mee. Mijn paard is niet de rustigste op de trailer, dus waren we erg benieuwd wat ze op de boot zou gaan doen. Ze vond het wel spannend de geluiden, maar ik mocht de gehele bootreis bij de trailer staan en mijn paard vond het zelf leuk. De boot is erg rustig, je voelt niet dat je vaart. Hiervoor hoef je dus ook niet bang te zijn dat je paard het eng vindt.


logeren bij familie

Crossfire stond bij de familie waar we logeerden op stal en kon daar ook op de wei. Er kwam daar ook dagelijks een meisje die een paard reed die daar op stal stond. Het meisje is bijna elke dag met mij een buitenrit gaan maken. Mijn paard vind een buitenrit in zijn eentje te spannend en wil helaas ook niet meer lopen, het was dus uitkomst dat het meisje met mij mee wilde.


rijden op het strand

Het gebied is fantastische om buiten te rijden. Het is gericht op paarden, omdat er veel paarden op het eiland zijn en veel stallen die buitenritten organiseren. Het strand is ook erg mooi! Ik heb wel eens op strand gereden in Zeeland, maar hier zaten veel eisen aan omdat je niet op bepaalde tijdstippen op het strand mocht rijden. Op Ameland zijn de strand open breed en er zijn een aantal stranden die niet gebruikt word als badstrand. Hier kun je op elk gewenst tijdstip met je paard rijden. Er zijn natuurlijk wel bepaalde gebieden waar zwemmen verboden is vanwege de sterke stroming, dus het is ook niet verstandig om daar met je paard de zee in te gaan. Er is ook een gebied wat een moeras is, maar dit staat aangegeven met borden. Een dag, toen ik mijn paard uit de wei haalde, bleek haar ijzer eronderuit te zijn. De eigenaar van rijstal De Blinkert is hoefsmid en kwam meteen het ijzer er weer onder slaan! Dus een hoefsmid is ook aanwezig op het eiland, erg fijn.

Als je met je eigen paard met een grote groep mee wilt rijden, kan dit bij rijstal De Blinkert in Ballum. Bij veel andere stallen mag je niet mee met je eigen paard, alleen met de paarden van die stal.

Ik vond het fantastisch om elke ochtend te gaan rijden en ik mag volgend jaar weer terug komen. Ik raad het iedereen aan om op vakantie te gaan met zijn/haar paard of pony op Ameland!

Groetjes van Fleur en Crossfire.