Op missie

Ruwvoer-perikelen

Maandag stond in het teken van het zoeken naar andere mogelijkheden voor ruwvoer voor Rebel. Hij vindt het hooi van de wedstrijdorganisatie namelijk niet echt lekker. Samen met Iris is Janneke naar een kamelenmarkt gegaan om verse alfalfa te kopen. Daarbij moesten ze een stuk door de woestijn rijden langs een deel van de wedstrijdroute. Janneke vond het een heel onwerkelijk idee dat ze daar de 25-ste met Rebel zou rijden.

Fijnproever Rebel

Op de ‘markt’ werd de verse alfalfa gekocht. Ook hier allemaal erg vriendelijke mensen die maar wat graag met Janneke en Iris op de foto wilden 😄 Missie geslaagd zou je denken, maar bij terugkeer bleek Rebel niet echt enthousiast te zijn over z’n nieuwe voer. 

Gelukkig werd er in de middag op het wedstrijdterrein de mogelijkheid geboden om verschillende soorten voer te kopen en zat daar een slobber bij die Rebel wel lijkt te waarderen. Dinsdag komen er nog meer soorten verpakt hooi bij en kan Janneke dat gaan voeren.

Tips & Tricks van een pro

Janneke en Anthonie zijn later, samen met Michelle en haar groom ook nog naar de stal van Marijke Visser geweest. Marijke heeft in 2011 met het WK Endurence in Abu Dhabi meegedaan met haar paard Eomer. Samen zijn ze toen als 17e over de finish gekomen.

Via een leuke short cut dwars door de woestijn (met allemaal kamelen langs de weg) kwamen ze bij Marijke. Leuk om te zien hoe het zij haar stallen hier heeft. Op basis van haar eigen ervaringen heeft Marijke Janneke en Michelle ook nog tips kunnen geven voor de wedstrijd en de tracks.

Janneke en Rebel hebben er zin in

Dinsdag mogen de ruiters met de paarden de track op. Janneke kijkt er erg naar uit om te ervaren hoe het is om in de woestijn te rijden. Ook Rebel heeft zin om te bewegen, dus voor hem ook lekker. Dinsdag komt ook het begeleidingsteam aan en sluit Niki bij de rest aan.