Samen rijden in de woestijn

Op de tracks!

Dinsdag was het zover, ze konden voor het eerst de tracks op! Hoe onwerkelijk om met je paard door de woestijn te rijden.

Janneke en Rebel waren er al vroeg in de ochtend en dus als één van de eersten op de route. Rebel vond het heerlijk om zijn benen te kunnen strekken en hoe langer ze reden, hoe vrolijker (lees heter) hij werd.

Mul zand

De track zijn allemaal geprepareerd. Maar ze worden snel zwaarder als er een paar paarden overheen gegaan zijn. Dit is dus echt verraderlijk en iets om goed in de gaten te houden bij de wedstrijd. Gelukkig voelde Rebel super en fit aan. Dat geeft veel vertrouwen.

Nieuw ruwvoer voor Rebel

Het door de organisatie geïmporteerde hooi uit Amerika vond Rebel echt niet lekker. Gelukkig kon er gisteren ook ander ruwvoer gekocht worden. Het hooi uit Frankrijk en de voordroog uit Engeland vallen wel erg in de smaak. Hij begon er meteen aan! De baaltjes ruwvoer zijn helemaal samengeperst en wegen zo’n 35 Kg per stuk. Daar heeft hij weer even genoeg aan.

Als vermaak heeft de organisatie ook een heel event gemaakt met lokaal eten. Leuk om met elkaar te bezoeken.

De wedstrijd komt steeds dichterbij

Het Nederlandse begeleidingsteam (bondscoach Jarmila Lakeman, de dierenarts en de hoefsmid) en Niki zijn inmiddels ook aangekomen. Er moeten de komende dagen nog wat dingen geregeld worden voor de wedstrijd. Daar horen foto’s met officials ook bij 😁