Vandaag geen training in de woestijn

Rustdag

Donderdag geen training op de tracks, maar een dagje rust. Rebel heeft lekker veel gewandeld met de grooms (door het mulle zand is voor hem toch makkelijker dan voor de grooms 😅). Rebel drinkt en eet erg goed. Dat is echt heel fijn.

Topbegeleiding

Het begeleidingsteam vanuit de KNHS is echt top en ze proberen zo veel mogelijk te ondersteunen. Zelfs als er even gewandeld moet worden met Rebel 😄

’s Ochtends is er al wat informatie over de wedstrijd gegeven. Zo hebben ze de drafbaan waar de keuringen plaatsvinden bekeken en de vetgate (het rustterrein tussen iedere ronde).

Welzijn van de paarden

Er zal goed gelet worden op het welzijn van de paarden. Zo zullen er op de route ook dierenartsen staan die paarden die onderweg vermoeid raken eruit kunnen halen. Dit is extra naast de verplichte keuringen door de dierenarts na iedere ronde. Ook kan je de dierenartsen onderweg om advies vragen je paard op het moment dat je er zelf onzeker over bent.

Opening en voorstellen

Donderdagavond was ook de openingsceremonie in het Emirates Palace. Vanaf het dak van het paleis had je een prachtig uitzicht over de stad.

Tijdens de opening werden ook de endurance-ruiters uit alle deelnemende landen voorgesteld.

Vrijdag is de voorkeuring en moeten de laatste dingen gebeuren. Het komt nu echt dichtbij!!