Ze mogen starten en zijn live te volgen!

Rebel in in wedstrijdvorm

Vanochtend heeft Janneke de laatste keer gereden voor de wedstrijd. Rebel deed het weer top en is enorm fit! Dankzij de geweldige voorbereiding van Janneke en onder andere de zwaardere rijbak thuis gaat hij zonder gekke hartslagwaardes door het zand hier in de woestijn. Dat geeft een fijn gevoel een dag voor de wedstrijd. Janneke heeft inmidels de riders meeting achter de rug, waar alle belangrijke informatie verteld wordt voor vandaag en morgen.

Lekker op stal

Georgette paste op Rebel en heeft nog een rondje met hem gewandeld. In de stallen is het nu prima uit te houden door de airco. Wel zitten er wat vliegen, dus daarom heeft Rebel eventjes de vliegendeken op. Dan hoeft hij niet steeds zelf de vliegjes weg te jagen en heeft hij wat meer rust. Om 12u is de stal hier weer dicht gegaan voor de rust van de paarden.

Goedgekeurd

De voorkeuring inmiddels achter de rug; wegen, foto's maken enz. Het was toch nog even spannend. Om 18:07 appte Janneke: "We mogen van start 💪🏻. Rebel moest 2 keer lopen, we weten eigenlijk niet goed waarom. Eigen dierenarts en bondscoach keken ook mee en zagen niks, maar er staat dus wel een b op de voorkeuring voor locomotie. Hij liep vanmorgen lekker met rijden, dus daar houden we ons aan vast."

Inmiddels is de 'vetgate' (rustplek voor morgen) ingericht en wordt alles nog goed doorgesproken. Hopelijk een beetje op tijd naar bed, want morgen wordt een vroegertje!

Live te volgen

De wedstrijd is morgen live te volgen op de EnduranceOnline site. Als het goed is kun je morgen per ronde zien wanneer Janneke binnen komt, hoe laat ze aan de volgende ronde begint, wat haar snelheid is geweest per ronde en op welke plek ze ligt. Ook zie je de "Vetcard" waarop de dierenartsen invullen hoe fit Rebel na iedere ronde is. De startlijst is al gepubliceerd, Janneke heeft startnummer 110.

Heel veel succes Janneke en Rebel!