Hoeve den Anholt is een schitterende Saksische boerderij en ligt midden in het Nationaal Park Het Dwingelderveld. Het erf en de landerijen van Hoeve den Anholt hebben een totale oppervlakte van vijf hectare. Tegen de voorgevel van de boerderij staan drie eeuwenoude knotlinden als oude wachters te pronken. Aan de voorzijde van de boerderij bevindt zich de oude boomgaard ook wel Appelhof genoemd.

Achter de boerderij ligt de rietgedekte paardenschuur met alle benodigde faciliteiten, een buitenmanege, spoelplaats en de weiden voor de paarden. Erf en tuin aan de achterzijde van de hoeve en rondom de paardenstal zijn voor de gasten vrij te gebruiken.

Voor de paardensportliefhebber is het Dwingelderveld een van de mooiste nationale parken van Nederland. Onder het zadel of aangespannen kan je dagenlange tochten maken. Vanuit de boerderij ga je gelijk de men-/ruiterpaden op en je zit direct midden in de natuur. Dus zonder dat je grote afstanden hoeft af te leggen of drukke wegen moet oversteken.

Het Achterhoes (max 3 pers):

Dit gastenverblijf bevindt zich op de plaats waar vroeger "De Deel" en de "Koestal" was. Het is geheel verbouwd tot een sfeervol appartement met alle eigen voorzieningen en luxe. Het is geschikt voor twee of drie personen en beschikt over een grote woonkamer met houtkachel en open keuken Het heeft twee romantische slaapkamers met oude koestal raampjes. Eén slaapkamer beschikt over een tweepersoons bed, de ander heeft 1 eenpersoonsbed. Verder is er een badkamer met douche en toilet. Vanuit de tuindeuren heb je de beschikking over een eigen deel van de tuin en het erf. De verschillende ruimten beschikken over alle benodigde voorzieningen voor een heerlijk verblijf.

De Hooizolder (max 3 pers):

Boven de authentieke rietgedekte paardenstallen ligt het gastenverblijf De Hooizolder. Deze beschikt over twee zeer ruime kamers. De ene kamer is ingericht als woonkamer de ander is een slaapvertrek. Het slaapvertrek is geschikt voor twee of 3 personen (een tweepersoonsbed en een 1-persoons hoogslaper). Op de begane grond van De Hooizolder bevindt zich de keuken, toilet, urinoir en doucheruimte. De keuken is voorzien van alle benodigde keukenapparatuur en gereedschap.

De Stalkamer (max 2 pers):

De Stalkamer is een zeer karakteristieke kamer in het oudste gedeelte van de boerderij en heeft een eigen ingang en een badkamer met douche en toilet. In de ruime slaapkamer met tweepersoonsbed is een zitje met televisie. De stalkamer heeft geen keukenvoorzieningen maar in de algemene serviceruimte van Hoeve den Anholt kan je gebruik maken van een koelkastje en een magnetron. De Stalkamer kan in afwijking van de andere gastenverblijven ook gehuurd worden voor één of enkele nachten. De eigenaren kunnen het ontbijt voor je verzorgen, die je op de kamer kunt nuttigen of op het privéterrasje van De Stalkamer in het bostuintje tegenover de ingang. Uiteraard kan je kosteloos gebruik maken van de WIFI verbinding. De prijzen zijn inclusief beddengoed en handdoeken.

De omgeving:

De hoeve is direct gelegen aan het Nationaal Park Dwingelderveld (3.700 ha), het grootste natte heidegebied van Europa. In dit gebied lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Je vindt hier uitgestrekte heidegebieden, prachtige bossen, jeneverbesstruwelen, zandverstuivingen, hoogveentjes en vennetjes. Rondom al dit natuurschoon tref je de eeuwenoude pittoreske Drentse brinkdorpen. Vanuit de Hoeve kan je deze omgeving direct beleven. Het gebied leent zich dan ook bij uitstek voor uitgebreide wandelingen, prachtige fietstochten, mountainbiken en paardrijden. Diverse routes lopen zelfs direct langs de Hoeve!

In de naaste omgeving zijn meerdere uitgestrekte natuurgebieden te vinden zoals het Nationaal Park Drents-Friese Woud (het een na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland), de Havelterberg, Terhorsterzand en diverse boswachterijen. Het is niet alleen natuur wat je aantreft. In de omgeving is ook genoeg vertier en vermaak voor een dagje ’er op uit’. Zo is bijvoorbeeld het stadje Meppel een aanrader. Leuke winkeltjes in een oude binnenstad geven dit stadje een gezellige sfeer. Iets verder weg maar gemakkelijk als dagtocht te ondernemen zijn steden als Zwolle, Groningen en Emmen (Noorderdierenpark).

Andere tips: Giethoorn, Museumdorp, Orvelte, het veenmuseum in Bargercompascuum, het herinneringskamp Westerbork, Sterrenwacht Dwingeloo

Stalling:

Voor een ruiter- of menvakantie beschikt Hoeve den Anholt over alle benodigde voorzieningen. Mooie ruime stallen en vijf hectare weidegang direct aan de boerderij gelegen.

Drie hectare daarvan is onderverdeeld in diverse landjes waar de gastpaarden veilig op geweid kunnen worden. Deze weides zijn afgezet met breed lint waar stroom op staat. Je paard mag naar wens dag- en nacht in de weide staan. De paarden van de eigenaren staan ook zomer en winter buiten. Een van de weides beschikt over twee schuilstallen. Hiervoor geldt een ander tarief en hebben de paarden onbeperkt hooi in de ruiven.

In het stalgebouw is ook een wasplaats voor de paarden beschikbaar en twee afsluitbare zadelkasten met zadelbokjes, hoofdstelhaken etc. Er is vlasstrooisel als bodembedekker in de boxen. Dagelijks wordt alle mest en natte plekken uit de boxen gehaald. De stalprijzen zijn inclusief uitmesten. Zelf uitmesten is niet toegestaan. Gasten die aangespannen rijden kunnen hun menwagen onder een kapschuur bergen. Bij de kapschuur is een tuigenkamer aanwezig met diverse haken en bokjes voor tuigen.

Desgewenst kunnen de eigenaren je paard in de ochtend voeren en voor je in het land zetten. Ook op andere momenten van de dag is voeren in overleg mogelijk.

Drenthe Trail:

Hoeve den Anholt is één van de deelnemende locaties van de Drenthe Trail. Dit is een meerdaagse tocht door het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold.Je kunt zelf bepalen hoe lang en hoeveel je wilt rijden. Binnen het grote traject kies je zelf hoeveel dagen en welke route je wilt rijden. Aan de hand daarvan kiest u ook de locaties. Er is een bagageservice die je bagage naar de volgende plaats brengt. Bij diverse locaties kan je gebruik maken van een ontbijt- en lunchpakketservice.

Ruiter-/menroutes:

Vanuit de accommodatie ga je gelijk de men/ruiterpaden (zand) op en je zit direct midden in de natuur. Dus zonder dat je grote afstanden hoeft af te leggen of drukke wegen moet oversteken. Het Dwingerderveld grenst bovendien direct aan het Drents Friese Woud en de Havelterberg. Dit zijn ook beiden nationale parken, zodat er in totaal ca. 10.000 ha aaneengesloten natuur valt te beleven. De gebieden zijn eigendom van De vereniging voor Natuurmonumenten of van Staatsbosbeheer.

Er is geen ruiter- of menbewijs nodig en op het enorme traject aan ruiterpaden kan je overal vrij rijden. Er zijn kleurenroutes en overal zijn nieuwe bordjes aangebracht, zodat je gemakkelijk je route kan vinden.

Er is een enorme afwisseling aan natuur met heidegebieden, vennen, zandverstuivingen en bosgebieden. Doordat het gebied vele open heidegebieden heeft is de hinder van ongedierte in de zomer goed te vermijden. Daarnaast zijn er diverse rust- en pleisterplaatsen te bezoeken tijdens een lange rit.

Hoeve den Anholt

Adres: Anholt 7, 7963 PZ Ruinen
Telefoon: 0528 - 242 093
Mobiel: 06 - 55 976 611
Website: http://www.hoevedenanholt.nl
E-mail: info@hoevedenanholt.nl
https://www.facebook.com/martin.vanlier
https://twitter.com/hoevedenanholt
Stalling
Extra faciliteiten stalling overnachting in stal, overnachting in weide, weidegang mogelijk, basisbrok, hooi, vlas, er wordt uitgemest, wasplaats, zadelkamer
Paardensport
Extra faciliteiten paardensport ook geschikt voor menners, paard huren, buitenbak
Accommodatie
Extra faciliteiten accommodatie huisdieren welkom, wifi, rookvrij, lunch mogelijk, lunchpakket mogelijk, avondeten mogelijk
Soort accommodatie appartement, kamer, vakantiehuis

Reageren

Max. 3000 tekens
Notitie: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Hoeve den Anholt

  • Type: Accommodatie
  • Type: Appartement, Vakantiehuis, Kamer,
  • Beschikbaarheid: Gehele jaar open
  • Vanaf €85,00

Adres: Anholt 7, 7963 PZ Ruinen

Beschikbare opties:

Tags: anholt, dwingelderveld, paard huren, 7963